Tänk efter innan du ingår avtal och få Koll på cashen!

Tänk dig att du köper en konsertbiljett till din favoritartist eller att du köper en snygg tröja i en affär. Detta är olika exempel på att ingå avtal. Avtal behöver inte alltid handla om pengar. Om du jobbar får du i de flesta fall skriva under ett anställningsavtal. Avtal är en muntlig eller skriftlig överenskommelse. Att köpa saker på kredit, det vill säga att få en faktura och betala i efterskott, är ett annat exempel på att ingå avtal. För att ingå avtal måste du i de flesta fall vara 18 år. Det är viktigt att du tar dig tid att läsa villkoren för avtalet eller att du ber någon hjälpa dig att förklara så att du förstår vad du skriver under.

Elevmaterial

Här hittar du ordlista, frågor och uppgifter till filmavsnittet.
Avsnitt 2 – Avtal (.pdf)

Länktips

Koll på cashen tar inte ansvar för information som publiceras på webbplatser som vi länkar till. Inte heller tar Koll på cashen ansvar för länkarnas säkerhet eller teknik.

Hallå konsument!

www.hallakonsument.se – Oberoende vägledning genom Konsumentverket, i samarbete med andra myndigheter, konsumentbyråer och kommunernas konsumentvägledning.

Konsumentbyråer

Bank- och finansbyrån samt Försäkringsbyrån: www.konsumenternas.se, – På Konsumentbyråernas sidor hittar du opartisk och kostnadsfri vägledning om bland annat bank, försäkring, telekom och energi.